010 - 798 23 65

Vloerenspecialist nodig in Vlaardingen?

Houten vloeren in Vlaardingen

Sinds jaar en dag wordt hout gebruikt voor verschillende toepassingen. Naast het gebruik van hout voor gebouwen, infrastructuur en schepen is het ook geliefd materiaal voor het interieur. Niet alleen voor meubels, maar ook voor de vloer is hout uitermate geschikt. Een houten vloer geeft veel sfeer aan een interieur en houten vloeren zijn dan ook al zeer lang erg populair. Hout is er in vele soorten en maten en indien u uw zinnen heeft gezet op hout, dan staat u voor een lastige keuze. Wij bieden u graag een kijkje in de keuken van houten vloeren.

Eikenhouten vloeren

Eikenhout is het meest gebruikte hout voor vloeren. Eikenhout komt over heel het noordelijk halfrond voor, maar in Europa wordt vooral Europees eiken en Amerikaans eiken voor vloeren gebruikt. Amerikaans eiken is er in de soorten wit Amerikaans eiken en rood Amerikaans eiken. Europees eiken en wit Amerikaans eiken is lichtbruin tot goudbruin van kleur en rood Amerikaans eiken heeft een meer roze kleur. De tekening op de planken verschilt per houtsoort en is ook afhankelijk van de manier van zagen. Wat vaak te zien is op eikenhouten vloeren is een vlamtekening of donkere strepen, de groeiringen van de boom. Door middel van afwerking kan de onbehandelde plank, indien gewenst, nog een andere uitstraling krijgen. Europees eiken is bijvoorbeeld geschikt om te roken en te logen (grondig behandelen met loog). Door roken of logen ziet het hout er ouder uit. Daarnaast kan het hout met verschillende kleuren olie of lak behandeld worden. Kortom, zeer veel mogelijkheden.

Andere soorten houten vloeren

Naast eikenhout zijn er oneindig veel andere houtsoorten die ingezet kunnen worden als vloer. Grenen komt van dennenbomen en is, net als vuren, zachter hout dan bijvoorbeeld eiken. Grenen en vuren hebben vaak een lichtbruine tot gele kleur. Jatoba is de naam van een tropische boom die veel in Brazilië groeit en kersen is een Amerikaanse houtsoort dat een roodbruine kleur heeft. Laat u goed informeren over de kenmerken van de verschillende houtsoorten. Zachte houtsoorten beschadigen sneller, maar geven daardoor wel een mooie doorleefde en authentieke uitstraling.

Massief parket of lamelparket?

Wanneer u kiest voor een houten vloer, dan kunt u kiezen tussen een massief houten vloer of een samengestelde houten vloer. Het wordt ook wel massief parket of lamelparket genoemd. Met een massief houten vloer heeft u een plank dat volledig uit hout bestaat. Een parketvloer kan echter ook samengesteld worden uit verschillende lagen. Dit wordt gedaan om de werking van het hout tegen te gaan. Samengesteld parket wordt ook wel lamelparket genoemd en bestaat vaak uit een toplaag van hardhout en onderlagen van zacht vurenhout of populier.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over houten vloeren of wilt u direct een afspraak maken voor het leggen van een vloer in Vlaardingen of omgeving? Ons bedrijf helpt u graag. U kunt ons bereiken op 010 - 798 23 65 of via het contactformulier.

Ons werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Waarom kiest u voor ons?

  • Expert in houten vloeren
  • Flexibele instelling
  • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 010 - 798 23 65.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Houten vloeren leggen
  • Laminaat leggen
  • Vloeronderhoud
  • Vloerrenovatie
  • Vloeradvies

Werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Hoofdvestiging