010 - 798 23 65

Vloerenspecialist nodig in Vlaardingen?

Vloer oliën in Vlaardingen

Nog steeds erg populair is het oliën van een houten vloer. Een vloer oliën heeft, net als andere afwerkingen van hout, voordelen en nadelen. Laten we beginnen met een aantal nadelen van een geoliede vloer:

 • De vloer moet regelmatig opnieuw geolied worden.
 • Olie biedt niet de bescherming die lak biedt.
 • Wanneer de vloer niet regelmatig onderhouden wordt, kan de vloer snel uitdrogen.

Deze nadelen behoeven echter nadere uitleg. Een geoliede vloer moet inderdaad regelmatig onderhouden worden. Het onderhoud is echter minder arbeidsintensief dan het onderhoud van een gelakte vloer. Wanneer een gelakte vloer toe is aan groot onderhoud of renovatie, dan moet de hele vloer vaak geschuurd en opnieuw gelakt worden. Een geoliede vloer kan daarentegen plaatselijk bijgewerkt worden. Ook al beschermt de olie niet volledig tegen krassen en andere beschadigingen, olie biedt wel bescherming tegen vloeistof en andere veroorzakers van vlekken. Houdt u van een doorleefde vloer? Dan zijn de krassen voor u wellicht geen probleem. Krassen kunnen bovendien door licht schuren weggewerkt worden. Maar er zijn nog een aantal punten die het overwegen waard zijn. Met parketolie:

 • behoudt u de natuurlijke uitstraling van het hout;
 • kiest u voor een verscheidenheid aan kleuren
 • bent u milieubewust;

Oliën vloer: werkwijze en tips

Een houten vloer oliën vereist een goede voorbereiding. De houten vloer moet ten eerste stofvrij zijn. Vooral na het schuren van de vloer ligt er veel stof in de kamer. Door uw vloer stofvrij te schuren, zorgen wij ervoor dat er een heldere laag olie op het hout wordt aangebracht. Daarnaast moet de olie goed gemengd worden. Vervolgens is het belangrijk dat de olie gelijkmatig wordt aangebracht. Er ontstaan namelijk snel kleurverschillen wanneer de olie niet goed wordt verspreid. De olie heeft minimaal 48 uur nodig om goed te drogen. Na 14 dagen is de olie volledig uitgehard en kunt u de vloer ook met een licht vochtige doek reinigen. Vraagt u zich af hoeveel lagen lak uw massief houten vloer of parketvloer nodig heeft? Dit verschilt per houtsoort. Het doel van een vloer oliën is om het hout te vullen met olie, zodat het is beschermd tegen vuil en vocht. Wanneer het hout geen olie meer opneemt, dan is het hout voldoende gevuld met olie.

Houten vloer laten oliën in Vlaardingen

Heeft u geen zin in geknoei met olie? Door een vloerenspecialist in te schakelen hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken op meubels of onzuiverheden door bijvoorbeeld een te korte droogtijd. In Vlaardingen kunt u ons bedrijf inschakelen voor het oliën van uw vloer. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en behandelen uw vloer met het gewenste product.

Ons werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Waarom kiest u voor ons?

 • Expert in houten vloeren
 • Flexibele instelling
 • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 010 - 798 23 65.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

 • Houten vloeren leggen
 • Laminaat leggen
 • Vloeronderhoud
 • Vloerrenovatie
 • Vloeradvies

Werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Hoofdvestiging