0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!
Vloerenspecialist Vlaardingen
Een Allfree website
0800 255 3733
Ons servicecenter staat voor u klaar! Image

Zoek je een vloerenspecialist in Vlaardingen?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Vlaardingen

Vloer oliën in Vlaardingen

Nog steeds erg populair is het oliën van een houten vloer. Een vloer oliën heeft, net als andere afwerkingen van hout, voordelen en nadelen. Laten we beginnen met een aantal nadelen van een geoliede vloer:

  • De vloer moet regelmatig opnieuw geolied worden.
  • Olie biedt niet de bescherming die lak biedt.
  • Wanneer de vloer niet regelmatig onderhouden wordt, kan de vloer snel uitdrogen.

Deze nadelen behoeven echter nadere uitleg. Een geoliede vloer moet inderdaad regelmatig onderhouden worden. Het onderhoud is echter minder arbeidsintensief dan het onderhoud van een gelakte vloer. Wanneer een gelakte vloer toe is aan groot onderhoud of renovatie, dan moet de hele vloer vaak geschuurd en opnieuw gelakt worden. Een geoliede vloer kan daarentegen plaatselijk bijgewerkt worden. Ook al beschermt de olie niet volledig tegen krassen en andere beschadigingen, olie biedt wel bescherming tegen vloeistof en andere veroorzakers van vlekken. Houdt u van een doorleefde vloer? Dan zijn de krassen voor u wellicht geen probleem. Krassen kunnen bovendien door licht schuren weggewerkt worden. Maar er zijn nog een aantal punten die het overwegen waard zijn. Met parketolie:

  • behoudt u de natuurlijke uitstraling van het hout;
  • kiest u voor een verscheidenheid aan kleuren
  • bent u milieubewust;

Oliën vloer: werkwijze en tips

Een houten vloer oliën vereist een goede voorbereiding. De houten vloer moet ten eerste stofvrij zijn. Vooral na het schuren van de vloer ligt er veel stof in de kamer. Door uw vloer stofvrij te schuren, zorgen wij ervoor dat er een heldere laag olie op het hout wordt aangebracht. Daarnaast moet de olie goed gemengd worden. Vervolgens is het belangrijk dat de olie gelijkmatig wordt aangebracht. Er ontstaan namelijk snel kleurverschillen wanneer de olie niet goed wordt verspreid. De olie heeft minimaal 48 uur nodig om goed te drogen. Na 14 dagen is de olie volledig uitgehard en kunt u de vloer ook met een licht vochtige doek reinigen. Vraagt u zich af hoeveel lagen lak uw massief houten vloer of parketvloer nodig heeft? Dit verschilt per houtsoort. Het doel van een vloer oliën is om het hout te vullen met olie, zodat het is beschermd tegen vuil en vocht. Wanneer het hout geen olie meer opneemt, dan is het hout voldoende gevuld met olie.

Houten vloer laten oliën in Vlaardingen

Heeft u geen zin in geknoei met olie? Door een vloerenspecialist in te schakelen hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken op meubels of onzuiverheden door bijvoorbeeld een te korte droogtijd. In Vlaardingen kunt u ons bedrijf inschakelen voor het oliën van uw vloer. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en behandelen uw vloer met het gewenste product.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Vlaardingen en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Vlaardingen bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606