0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!
Vloerenspecialist Vlaardingen
Een Allfree website
0800 255 3733
Ons servicecenter staat voor u klaar! Image

Zoek je een vloerenspecialist in Vlaardingen?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Vlaardingen

Houten vloer lakken in Vlaardingen

Houten vloeren kunnen op enorm veel manieren afgewerkt worden. Het hout kan gerookt, geborsteld of op een andere manier een verouderde uitstraling krijgen. De planken kunnen daarnaast ook behandeld worden met een olie of lak. Bij lak denkt u misschien aan een sterk ruikende en misschien wel schadelijke substantie. In het verleden was de parketlak inderdaad nog lang na het vloer lakken te ruiken. Tegenwoordig worden vaak lakken op waterbasis gebruikt voor vloeren. Deze lakken zijn veiliger, milieuvriendelijker en drogen bovendien sneller. Lak trekt, in tegenstelling tot olie, niet volledig in het hout. Omdat er een laagje op het hout blijft liggen is lak zeer geschikt als vloerbescherming. Met een gelakte vloer hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadiging en slijtage door vloeistoffen, etensresten en andere factoren.

Verschillende soorten lak

Bij lak wordt vaak gedacht aan een glanzende vloer. Lak geeft van oudsher ook een glanzend effect. Er zijn echter ook parketlakken beschikbaar die voor een mat effect zorgen. Wilt u de natuurlijke uitstraling van uw vloer behouden? Kies dan voor een matte vloerlak. Hiermee beschermt u uw vloer, maar behoudt u ook de authentieke uitstraling van het hout. Bent u bang dat uw hout een donkere kleur krijgt door de lak? Door blanke lak te gebruiken behoudt u de originele kleur van het hout. Kortom, met lakken kunt u alle kanten op.

Werkwijze: parketvloer lakken

Heeft u een gelakte vloer en twijfelt u of uw vloer aan onderhoud toe is? U kunt ervan uitgaan dat uw gelakte vloer gemiddeld 10 jaar meegaat. Indien er sprake is van ernstige slijtage of beschadigingen kunt u er natuurlijk voor kiezen uw vloer eerder opnieuw te laten lakken. Voordat er een nieuwe laklaag aangebracht kan worden, moet de vloer geschuurd worden. Voordat we beginnen met de eerste laklaag, zorgen wij ervoor dat de vloer stof- en vetvrij is. Na de eerste laklaag te hebben aangebracht, kunt u zelf aangeven hoeveel lagen u wilt. Wij raden aan minimaal twee lagen aan te brengen. Twijfel niet om in te grijpen wanneer onze werkzaamheden niet het gewenste effect hebben. Het is ten slotte belangrijk dat de lak goed droogt. Na 12 uur kan er op de lak gelopen worden, maar de vloer is pas na een aantal dagen volledig uitgehard.

Houten vloer laten lakken

Ook wanneer u een onbehandelde vloer heeft gekocht helpen wij u in Vlaardingen en omgeving met het lakken van uw vloer. Niet alle houten vloeren zijn overigens geschikt voor lakken. Sommige houtsoorten, zoals teak en iroko, bevatten vetten en zuren die niet goed reageren op lak. De lak zal niet goed hechten en snelle afbladdering is vaak het gevolg. Het lakken van deze houtsoorten moet uitsluitend na een goede voorbehandeling van het hout gebeuren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, ook wat betreft vloeren vloer-oliën. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0800 255 3733. U kunt ook het contactformulier invullen.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Vlaardingen en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Vlaardingen bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606